Política
Foto: | Eduardo Parra / Europa Press
Operació Catalunya

Tomben el recurs de Rajoy contra la trama andorrana de l'Operació Catalunya

Foto: | Eduardo Parra / Europa Press

L'Audiència de Madrid ha rebutjat els recursos presentats per l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i els exministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz contra la investigació oberta a Andorra relacionada amb l'Operació Catalunya.

Per què és important? La Justícia els investiga per presumptes delictes de coaccions, amenaces, xantatge i extorsió a òrgans constitucionals.

  • Creu que van intentar conèixer informació bancària secreta dels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas, i de l'exvicepresident Oriol Junqueras sota l'anomenada Operació Catalunya, amb què es va voler desprestigiar polítics favorables a la independència.

Què sabem? Els recursos desestimats anaven contra la decisió d'una magistrada de no admetre a tràmit els recursos que havien presentat tots tres. No volien que s'acceptés la petició d'auxili internacional formulada per la justícia andorrana.

  • El tribunal dona la raó a Rajoy, Montoro y Fernández, ja que creu que s'haurien d'haver acceptat i estudiat els recursos que la magistrada va rebutjar.
  • Ara, però, el jutge conclou que és massa tard per fer res perquè ja s'ha col·laborat amb la justícia d'Andorra i s'ha donat compliment al qual havia sol·licitat.
  • D'aquesta manera, la justícia desestima els recursos perquè "no seria ja possible revocar la resolució inicialment recorreguda".

D'on venim? 

  • La justícia andorrana va obrir el 2020 una causa contra el líder del PP Mariano Rajoy i els exministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz. Sospitava d'una presumpta extorsió a directius de Banca Privada d'Andorra perquè facilitessin informació sobre els comptes de polítics catalans.
  • En concret, la informació bancària secreta seria la dels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas, així com de l'exvicepresident Oriol Junqueras.
Categoria: Política
Etiquetes: PP Tribunals