Política
Foto: | ACN
Mossos d'Esquadra

Inestabilitat o normalitat? Els punts de vista sobre la destitució d'Estela

Foto: | ACN

La destitució del cap de los Mossos d'Esquadra, Josep Maria Estela, continua generant tensions. N'han parlat diverses persones, com ara els exconsellers d'Interior Miquel Buch i Ramon Espadaler, així com el portaveu de Junts, Josep Rius.

Per què és important? Les interpretacions oposades sobre la destitució del màxim càrrec policial del cos posen de manifest, una vegada més, les tensions polítiques.

Què han dit?

  • Sobre si hi ha ingerències polítiques als Mossos, Miquel Buch ha declarat al programa Planta Baixa que "no n'hi va haver cap ni una" mentre ell va ser conseller i que "voldria pensar que ara tampoc no n'hi ha, no pot ser d'altra manera".
  • Si bé, ha apuntat que "això no vol dir que no es prenguin les decisions que s'han de prendre. Decisions que pertoquen als polítics prendre".
  • D'altra banda, el també exconseller Ramon Espalader i actual diputat del PSC al Parlament creu que destituir-lo ha estat "immoral" i que "s'ha perdut el respecte pel cos de Mossos". A més, titlla de "burda mentida" l'excusa de la destitució, les desavinences sobre la feminització del cos.
  • Josep Rius, portaveu de Junts, ha dit en una entrevista a La Xarxa que "la policia de Catalunya necessita estabilitat i el que no hi ha en aquest moment és estabilitat. Tots aquests canvis generen soroll i remor de fons".

El comiat d'Estela: L'excap dels Mossos ha enviat una carta de comiat als agents del cos: "No deixeu que la mesquinesa us distregui".

D'on venim? El desacord en el nomenament dels nous comissaris (Interior prioritzava el nombre de dones, mentre que suposadament Estela no volia basar la decisió únicament en això) ha estat la gota que ha fet vessar el got.

Categoria: Política