Política
Foto: | Cedida
Pressupostos de l'Estat

ERC a Sánchez, en plenes negociacions: "Compleixi amb Catalunya"

Foto: | Cedida

En plenes negociacions per la tramitació dels pressupostos de l'Estat, Esquerra ha avisat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que si vol comptar amb ells ha de complir amb els compromisos.

Per què és important? Aquest divendres s'acaba el termini per presentar esmenes a la totalitat als pressupostos de l'Estat i impedir-ne la tramitació. Els republicans encara no han aclarit quina serà la seva posició. 

Tot i això, la portaveu d'ERC al Senat, Mirella Cortès, ha assegurat que l'Estat "continua immers en una espiral repressiva" i ha exigit a Pedro Sánchez que compleixi amb Catalunya.

  • Cortès també ha demanat al president espanyol que faci polítiques "valentes", "eficaces" i "netament d'esquerres" que no siguin "reformes puntuals".
  • També demana que "acabi amb la repressió i resolgui democràticament el conflicte polític".

Background: En la darrera taula del diàleg, que es va celebrar el passat mes de juliol, es va acordar avançar en la desjudicialització del procés. De moment, però, no hi ha hagut avenços.

  • Els republicans també es queixen de la poca execució dels darrers pressupostos de l'Estat a Catalunya. 

Per la seva banda, Pedro Sánchez ha retret als republicans que continuïn amb demandes del passat i ha instat al nou Govern de Pere Aragonès a fer una taula de diàleg al Parlament de Catalunya.

Categoria: Política