Política
Foto: | ACN
Polèmica

El Parlament aprova donar eines als ajuntaments contra les ocupacions

Foto: | ACN

El Parlament aprova donar eines als ajuntaments contra les ocupacions, en plena polèmica per la contractació de l'empresa Desokupa per part de l'ajuntament de Premià de Dalt.

Les xifres: PSC, Junts i Vox han votat a favor d'aquest punt, mentre que ERC s'ha abstingut i la resta hi han votat en contra. 

Al detall: El text insta el Govern a "abordar, amb caràcter d'urgència, les modificacions legislatives necessàries per donar eines jurídiques, especialment en favor dels ajuntaments i comunitats de veïns per facilitar que puguin actuar contra les ocupacions delinqüencials".

  • Ciutadans i PP s'han sumat a un altre punt de la moció presentada per Junts on es proposava que sigui el Congrés qui faci les modificacions legislatives contra aquestes ocupacions.

D'on venim? La votació al Parlament ha coincidit amb la polèmica pel fet que l'ajuntament de Premià de Dalt, on governen Junts i el PSC, hagi contractat l'empresa Desokupa perquè els faci assessorament en ocupacions violentes.

  • Es tracta d'una empresa molt controvertida pel seu ampli historial de pràctiques molt al límit de la llei i amb alguns empleats provinents de la ultradreta.
  • El contracte és de 3.000 euros i té una duració d'un any.

Per últim: Aquesta contractació ha provocat divisió dins el partit. Mentre que l'agrupació de Junts al Maresme ho avala, la presidenta del partit, Laura Borràs, ho ha criticat.

Categoria: Política