Política
Foto: | ACN
Eleccions 2023

Maragall augura que les municipals a Barcelona es decidiran entre ERC i PSC

Foto: | ACN

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha augurat que les eleccions municipals a la capital catalana es decidiran entre Esquerra Republicana i el Partit dels Socialistes, ja que els comuns "han esgotat la seva capacitat d'afegir valor a la ciutat".

Per què és important? A les últimes eleccions, el 2019, ERC va vèncer als comicis municipals de Barcelona, però BComú d'Ada Colau va aconseguir recollir els suports per aconseguir l'alcaldia.

Què ha dit? Maragall, en una entrevista a l'ACN, ha criticat que el govern de BComú i el PSC és "una suma d'interessos".

  • El republicà ha argumentat que "el debat de fons" a Barcelona es produirà entre ERC i el PSC.
  • Creu que els comuns han "dimitit" en àmbits com el turisme.
  • Maragall avisa que si ell guanya fugirà de pactes postelectorals "de repartiment" com els que veu entre Colau i Collboni.

D'on venim? Aquesta setmana, ERC i JxCat han facilitat a la Comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament la tramitació inicial del pressupost municipal per al 2023.

Context: En els darrers tres pressupostos de l'ajuntament de Barcelona, ERC ha permès l'aprovació dels comptes del govern municipal votant a favor els primers dos anys i abstenint-se l'últim. Una negociació que sol tenir lloc alhora que es negocien també els comptes de la Generalitat i de l'executiu espanyol.

Categoria: Política
Etiquetes: ERC PSC