Política
Foto: | Guillem Roset / ACN
Junts

Junts conclou que Dalmases va intimidar la subdirectora del FAQS

Foto: | Guillem Roset / ACN

Un informe intern de Junts ha certificat que el diputat i vicepresident del partit, Francesc de Dalmases, va intimidar la subdirectora del FAQS, Mònica Hernàndez. També que va tenir una actitud incorrecta i que va perdre els nervis de manera exagerada, segons Nació Digital.

Per què és important? La polèmica va arribar fins i tot al Parlament. La comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va tractar un informe de la direcció de TV3 amb els testimonis de l'esbroncada de Dalmases, així com les versions dels implicats. I el diputat de Junts va comparèixer al setembre.

Què en sabem? Dalmases va escridassar la periodista i la va agafar pel braç mentre donava cops sobre la taula.

  • Els fets van passar al juliol després d'una entrevista del programa a Laura Borràs. Va cridar frases com "m'has traït", "programa de merda", "això no m'ho pots fer" i "mala periodista", i va colpejar mobiliari.
  • També va intentar canviar els col·laboradors del plató i censurar algunes preguntes relacionades amb l'acusació de corrupció de Borràs per la seva gestió de l'Institució de les Lletres Catalanes.
  • Junts es va comprometre a aclarir els fets per la polèmica generada. Conclusions que ara coneixem a través d'aquest informe.

Què diu l'informe? Magda Oranich, presidenta la comissió de garanties del partit, ha elaborat l'informe.

  • Diu que li "ha quedat clar al llarg de la intervenció que la sotsdirectora del programa es va sentir intimidada".
  • Diu que Dalmases va provocar "molta tensió i un important grau d'estrès".
  • "Hi ha moltes formes i mètodes, fins i tot legalment previstos, per expressar qualsevol desacord o crítica amb la feina dels periodistes, però mai s'ha de fer a crits i menys dins les instal·lacions d'un mitjà de comunicació, tant si és públic com privat".

Què va dir Dalmases? El diputat va comparèixer al Parlament al setembre per negar qualsevol "amenaça" o coacció, tot i que va admetre que tenir aquella discussió va ser un error.

  • "Jo no puc ni sé callar. És més plàcid no ser incòmode, però poques coses aprecio més en aquest món que el periodisme. I precisament per això soc enormement crític".

A partir d'ara: Oranich recomana remetre aquest informe a la Comissió de Junts perquè 'l'estudiï' i prengui les mesures que cregui necessàries sobre Dalmases.

Categoria: Política