Política
Foto: | ACN
Igualtat

En marxa la comissió contra l'assetjament sexual al Parlament

Foto: | ACN

El Parlament de Catalunya ha posat en marxa la comissió per tractar les situacions d'assetjament sexual que es puguin donar entre diputats, treballadors de la cambra, dels grups parlamentaris, periodistes i visitants. La comissió ha elaborat un protocol de prevenció, detecció, abordatge i resolució de casos d'assetjament, de qualsevol mena. També garanteix un acompanyament psicològic per a les víctimes.

Per què és important? En els últims anys, han sortit a la llum diversos casos d'assetjament sexual al Parlament de Catalunya, motiu pel qual es va impulsar el Pla d'Igualtat el gener de 2020 en el marc del qual s'ha creat la comissió.

Com funcionarà? La idea és que la comissió s'activi quan una víctima, o algú que tingui coneixement d'un cas, faci arribar la informació a l'Oficina d'Igualtat del Parlament i aquesta consideri que els indicis són suficients.

  • Un cop en marxa la investigació, la comissió tindrà un termini de dos mesos per presentar un informe a la Secretaria General del Parlament i aquesta pot elevar el cas a la Mesa, qui té potestat d'imposar sancions.

A més, es contempla acompanyament psicològic per a les víctimes.

  • Es garantirà en tot moment la confidencialitat, privacitat, perspectiva de gènere, interseccionalitat, respecte a la dignitat i no-revictimització de les víctimes.

On? El protocol s'activarà tant per casos que es doni dins el Parlament com per situacions fora d'aquest espai, inclús fora de l'horari laboral, sempre que es tracti d'una activitat organitzada pel Parlament, vinculada a l'activitat de la Cambra.

  • El Parlament podrà prendre mesures preventives per evitar els casos d'assetjament i elaborarà programes de sensibilització.
Categoria: Política