Política
Foto: | Europa Press
Congrés

Dimiteix un diputat d'Unidas Podemos en ser denunciat per maltractaments

Foto: | Europa Press

El diputat d'Unidas Podemos Miguel Ángel Bustamante ha renunciat a l'escó, després de ser denunciat per la seva dona per violència de gènere. El parlamentari assegura que és "innocent" i que la denúncia és "falsa", però assegura que marxa per complir amb els estatuts de la formació. 

Per què és important? Bustamante és diputat al Congrés dels Diputats per la circumscripció de Sevilla i militant d'Izquierda Unida. 

Què sabem? Divendres passat la direcció d'IU va decidir per unanimitat suspendre'l de forma immediata. Aquest dilluns ell ha fet un pas més i ha decidit dimitir, tot i defensar que és "innocent". 

  • "Després de comprovar que existeix una demanda interposada contra la meva persona que afecta qüestions de la meva vida personal i complint amb el que dictaminen els estatuts d'IU, força política per la qual vaig ser elegit diputat al Congrés, anuncio la meva renúncia a l'acta", ha anunciat a través de les xarxes.

A partir d'ara: Unidas Podemos haurà de fer córrer la llista i rellevar el diputat. Si no fa es quedarà amb 32 diputats, tres menys que els que va treure a les eleccions de 2019, ja que Alberto Rodríguez, va ser suspès i no s'ha substituït, i Meri Pita va marxar al grup mixt.

Categoria: Política