Política
Tribunals

El Parlament defensa al Consitucional la llei i el decret del català a l'escola

El Parlament de Catalunya ha presentat al·legacions al Tribunal Constitucional en defensa de la llei i el decret aprovats sobre l'ús del català a l'escola.

Per què és important? La Cambra demana que es desestimi completament el recurs d'inconstitucionalitat que els diputats del PP i de Ciutadans van presentar al Congrés.

  • Reclamen que es declari la plena constitucionalitat dels articles impugnats.

Què diuen? Els serveis jurídics del Parlament asseguren que l'objectiu de les normes no és "modificar substancialment" el règim lingüístic. 

  • Al·leguen que les mesures volen "adaptar" el règim lingüístic "als canvis socials".
  • Remarquen que el castellà es reconeix com a "llengua docent" i d'aprenentatge.
  • Per tant, asseguren que el castellà també és "vehicle de comunicació" en l'àmbit educatiu català.

A més, a l'escrit presentat pel Parlament es defensa que totes dues normes van ser aprovades "d'acord amb les competències que té la Generalitat en matèria de llengua pròpia i d'educació".

  • També que "el model de conjunció lingüístic reconeix la llengua catalana com a centre de gravetat i llengua normalment utilitzada com a vehicular i d'ensenyament al sistema educatiu de Catalunya". 

D'on venim? Una cinquantena de diputats del Congrés dels grups parlamentaris de Ciutadans i del Partit Popular, van presentar un recurs d'inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional.

Categoria: Política