Política
David Madí
Foto: David Madí | ACN
Tribunals

Arxiven la investigació europea a David Madí, exnúmero dos d'Artur Mas

David Madí
Foto: David Madí | ACN

La Fiscalia europea ha decidit arxivar la investigació contra l'empresari i exdirigent de Convergència Democràtica de Catalunya, David Madí, per presumpte desviament de fons de la Unió Europea. 

Per què és important? El ministeri públic no troba indicis d’obtenció il·lícita de subvencions de l'exnúmero dos d'Artur Mas.

El motius: En el marc de l'operació Volhov es va enregistrar una conversa telefònica de Madí en què deia que en un acte de Foment havia parlat amb Iván Redondo, aleshores mà dreta de Pedro Sánchez, sobre el repartiment de diners provinents dels Fons Next Generation. 

  • El jutge del cas Volhov va demanar remetre la conversa a la Fiscalia europea, que l'ha arxivada en no trobar indicis d'obtenció il·lícita de subvencions.

D’on venim? La trobada entre Madí i Redondo hauria tingut lloc en un acte de Foment del Treball. 

  • El març passat, quan la Fiscalia va demanar al jutge del cas Volhov que li remetés la conversa, la patronal va precisar que a la reunió a que es referia Madí van assistir-hi prop de 60 empresaris i que Redondo va participar-hi per videoconferència.

Al detall: Madí va ser detingut  amb 20 persones més l’octubre del 2020 pel cas Volhov, sobre suposat finançament irregular a l’independentisme català, i aquesta conversa va ser destacada pels investigadors de la Guàrdia Civil.

Què diu? Segons la Fiscalia, Madí té contactes “de les quals se serveix en el desenvolupament de la seva activitat professional”.

  • Més enllà d’això, creu que "no és possible determinar si en el desenvolupament de la seva activitat d'assessorament es va servir d'aquests contactes per a l'obtenció indeguda de subvencions europees".
Categoria: Política
Etiquetes: Tribunals Artur Mas