Política
Imatge representativa d'un jutge.
Foto: Imatge representativa d'un jutge. | Envato
Igualtat

L'Associació Professional de la Magistratura demana la dimissió d'Irene Montero

Imatge representativa d'un jutge.
Foto: Imatge representativa d'un jutge. | Envato

L'Associació Professional de Magistratura (APM) demana la dimissió de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, per les seves declaracions al·legant que el sistema judicial és masclista i que els jutges estan aplicant erròniament la llei.

Per què és important? En un comunicat els membres de l'APM, que agrupa jutges i jutgesses de caire conservador, expressen que les afirmacions de la ministra són "ofensives". 

D'on venim? En els últims dies s'han conegut nombrosos casos arreu de l'estat en què s'han reduït les penes a violadors i agressors ja condemnats.

  • La nova llei del "només sí és sí" amplia la forquilla de penes i estableix la mínima en 4 anys en comptes de 6.
  • Davant el rebombori que s'ha generat, la ministra d'Igualtat va declarar en una entrevista ahir que la llei és "clara" i que el problema és la influència del masclisme en el sistema jurídic.
  • Montero va apuntar que els jutges estaven interpretant erròniament la llei.

Què han dit? Els jutges de l'Associació Professional de Magistratura ha dit que la ministra els ha "desqualificat" i que l'actitud de Montero és "totalment reprovable per falsa i per injusta".

  • En el comunicat admeten la crítica a resolucions judicials, però demanen respecte institucional.
  • També exposen que titllar els jutges de masclistes pot generar una alarma "innecessària i devastadora" entre les víctimes de delictes sexuals.

A més, els professionals asseguren estar "fermament compromesos" amb la protecció de les víctimes i amb les garanties dels que estan sotmesos a un procés penal.

  • L'organització ha lamentat els atacs "constants" a jutges, que resulten "intolerables i inadmissibles en una democràcia".

Més veus: El portaveu nacional de l'Associació Judicial Francisco de Vitoria, Jorge Fernández, ha declarat que "hi ha determinats límits que no es poden traspassar", com ara criticar "el funcionament regular de les institucions".

  • "Dubtar dels jutges suposa passar una línia que no s'hauria de superar en cap cas".
Categoria: Política