Política
Foto: | ACN
Pressupostos

El PSC, crític amb el Govern: "No ha començat cap negociació de pressupostos"

Foto: | ACN

El PSC ha sortit decebut de la segona reunió amb el Govern per pactar els pressupostos de la Generalitat. Es queixen que no hi ha assistit "cap consellera" i que no els han fet arribat cap "xifra concreta". 

Per què és important? A 44 dies per acabar l'any, l'executiu de Pere Aragonès encara està lluny de qualsevol acord pressupostari. Malgrat que voldria aprovar-los a principis de desembre al consell executiu, les converses amb els grups que hi podrien donar suport estan encara molt fredes.

Què diuen?

  • En declaracions a la premsa després de la reunió, la portaveu del PSC, Alícia Romero, ha assegurat que encara "no ha començat cap negociació" i ha avisat que necessiten "una mica més de concreció" si volen que els comptes acabin tirant endavant amb el seu suport.
  • "No ens sembla normal", ha criticat Romero, que descarta que una pròrroga pressupostària pugui ser una opció amb la situació actual. "Aquest ritme no sembla portar-nos a un acord en 15 dies". 

Al detall: Preguntada per les demandes fiscals dels comuns, que proposen un augment de l'IRPF i de l'impost de patrimoni a les rendes més altes, Romero ha demanat "ser prudents". 

  • Els socialistes creuen que "no és el moment d'abaixar impostos", perquè tindria un fort impacte en la recaptació, i ha avisat que "pujar-los" afectaria "famílies i empreses que estan patint". 
  • En aquest sentit, ha demanat ser "molt curosos" i fer "anàlisis més globals". 
  • Per això, ha criticat la proposta. Ha assegurat que és "un titular molt típic dels comuns". Diu que és una política de "molt titular i poc impacte" perquè la "recaptació és baixa". 
Categoria: Política