Política
Foto: | ACN
Pressupostos

El Govern insisteix en un acord amb Junts i comuns: noves reunions dimecres

Foto: | ACN

Un mes i mig després de la sortida de Junts al Govern, l'executiu segueix defensant que vol aprovar els pressupostos amb els seus antics socis i també amb els comuns, tot i que les reunions amb el PSC segueixen en marxa. De moment, no hi ha data d'aprovació dels comptes. Segons la portaveu Patrícia Plaja, serà "en les pròximes setmanes". 

Què s'ha dit? 

  • Plaja ha assegurat que els contactes i les negociacions "segueixen" i que s'està fent arribar "tota la informació" als possibles socis per aconseguir un acord. "Volem que això surti bé", ha defensat la portaveu. 
  • El que sí que ha retret a Junts és que encara no els hagi fet arribar el seu decàleg de condicions. 

Tot i això: Durant la roda de premsa setmanal, Plaja no ha volgut entrar en detalls de com seran els comptes ni tampoc quina serà la política fiscal del Govern, després que els comuns hagin demanat pujar l'IRPF a les rendes altes i també l'impost de patrimoni. 

  • El que sí que ha afirmat Plaja és que "no hi ha línies vermelles" perquè "no acostumen a ser bones acompanyants". "Negociar és escoltar totes les parts, no concretarem més fins que tinguem un acord", ha afegit.

Què esperar? Aquest dimecres hi haurà noves reunions amb PSC, Junts i els comuns. 

  • Tots tres partits demanen accelerar les converses, consideren que el ritme és massa lent i segueixen demanant més concreció. 

Per últim: El Govern ha celebrat i ha considerat una "bona notícia" que Esquerra hagi acordat amb el govern espanyol la transferència de 900 milions d’euros per executar inversions pendents de l’Estat a Catalunya, en el marc de la negociació de pressupostos de l'Estat. 

Categoria: Política