Política
Presidenta de l'ANC
Foto: Presidenta de l'ANC | ACN
Catalangate

L'ANC denuncia a l'ONU la manca de "reparació" per l'espionatge amb Pegasus

Presidenta de l'ANC
Foto: Presidenta de l'ANC | ACN

L'ANC ha denunciat al fòrum de l'ONU sobre Drets Humans, Democràcia i Estat de Dret la manca de "reparació" i d'assumpció de "responsabilitats" a l'estat espanyol per l'espionatge amb Pegasus.

Al detall: En l'última sessió d'aquest fòrum a Ginebra divendres, la secretària nacional de l'ANC Eva Pruneda va explicar que l'entitat independentista ha estat una de les "víctimes de l'espionatge indiscriminat".

Què ha dit?

  • "La negativa de les autoritats espanyoles a investigar l'escàndol estableix un precedent perillós per als defensors de la dissidència", recull un comunicat de l'ANC.
  • Pruneda també va reclamar més "cooperació entre l'ONU i el Parlament Europeu per determinar una norma bàsica" sobre l'ús de Pegasus que garanteixi la "protecció dels drets fonamentals".
  • "La negativa de les autoritats espanyoles a investigar l’escàndol d’espionatge del CatalanGate estableix un precedent perillós per als defensors de la dissidència i dels drets humans a tot el món", ha reblat.

D'on venim? Fa un mes, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va reunir a Brussel·les amb el comissari de Justícia, Didier Reynders, i li va reclamar reactivar la investigació sobre el cas Pegasus.

  • Aragonès va assegurar que el cas "no està tancat" i que el comissari li va traslladar també la seva "preocupació" per aquesta mena d'espionatges. 
Categoria: Política
Etiquetes: Dolors Feliu ANC