Política
Portaveu del PSC al Parlament
Foto: Portaveu del PSC al Parlament | Europa Press
Comptes generalitat

El PSC vol introduir l'ampliació de l'aeroport a la negociació dels pressupostos

Portaveu del PSC al Parlament
Foto: Portaveu del PSC al Parlament | Europa Press

El PSC vol introduir l'ampliació de l'aeroport a la negociació dels pressupostos de la Generalitat i veu "possible" que ERC ho incorpori. 

Per què és important? L'ampliació de l'aeroport del Prat és una proposta que xoca frontalment amb En Comú Podem. ERC vol aprovar els pressupostos amb els Comuns, i introduir aquesta carpeta, podria trencar les negociacions amb els de Jéssica Albiach.

Què ha dit? La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha dit en una entrevista amb l'ACN que hi ha temes que són una "condició" per a ells i pels quals reclamaran "un compromís inequívoc".

  • Romero ha assegurat que vol un "compromís ferm" del Govern amb el Hard Rock en les negociacions per als pressupostos i veu "possible" incorporar l'ampliació del Prat a les converses. 

En profunditat: Aquestes peticions poden xocar amb les demandes dels comuns, contraris a aquests projectes i amb qui el Govern també negocia els comptes.

  • Romero recorda que el grup de Jéssica Albiach només suma 8 diputats: "El seu pes no pot ser el mateix que el nostre".

Al detall: El PSC i el Govern han pactat una metodologia de treball per abordar sis eixos en reunions temàtiques. Es tracta de salut, infraestructures, energia, indústria i coneixement, drets socials i educació i la reforma de l'administració i transparència.

Categoria: Política
Etiquetes: PSC ERC Generalitat