Política
Gabriel Rufián, portaveu d'ERC
Foto: Gabriel Rufián, portaveu d'ERC | Europa Press
Política

Rufián: “Fa 40 anys era per la força de les armes, avui és per la força de les togues”

Gabriel Rufián, portaveu d'ERC
Foto: Gabriel Rufián, portaveu d'ERC | Europa Press

Gabriel Rufián, portaveu d'ERC al Congrés, ha parlat en una entrevista la mateixa setmana que s'ha reformat el Codi Penal i Judicial. 

Per què és important? Aquest dijous es va aprovar la reforma exprés del Codi Penal. Per la seva banda, el Tribunal Constitucional va ajornar el ple per dilluns per decidir si avala la reforma judicial impulsada pel govern espanyol i que el PP ha demanat paralitzar.

Context: El Tribunal Constitucional ha ajornat al dilluns la decisió de si accepta, o no, el recurs del Partit Popular que demana paralitzar la reforma exprés del Codi Penal i el sistema de renovació del tribunal de garanties.

Què ha dit? En una entrevista a elDiario.es, Gabriel Rufián, portaveu d'ERC ha dit que...

  • "Volem entendre que beneficia a la democràcia. Ho hem dit des del minut un: això no s'ha fet per a intentar salvar o beneficiar a l'actual generació, a generacions passades o a gent que està ara condemnada".
  • “El Poder Judicial està a les ordres d'una extrema dreta que creu que aquest país és seu i que té un braç polític que es diu Vox”.
  • "La voluntat de revertir les majories parlamentàries existents per la força. Fa 40 anys era per la força de les armes, avui és per la força de les togues", ha declarat el republicà sobre l'intent del Constitucional de frenar la reforma.

A més: També ha aprofitat per carregar contra la dreta espanyola.

  • Sobre la dreta opina que pretén,"no ser jutjada mai per allò que més fa: robar".
  • "No s'ha fet la reforma perquè Junqueras sigui candidat, però crec que Oriol Junqueras, de manera real o irreal, sempre serà candidat".
  • "Convido a la gent al fet que es pregunti per què ara, després de tant de temps, el PSOE diu quina és la seva proposta, perquè durant molt de temps no va necessitar dir quina era la seva proposta per a Catalunya".
  • "A mi em van fer fora del Parlament per coses que passen avui gairebé cada mitja hora…"

Per acabar:

  • Sobre les eleccions municipals...  "Junqueras me pidió ayuda en Santa Coloma. La gente de Santa Coloma me pidió ayuda en Santa Coloma y yo ayudaré".
  • Sobre la divisió de l'esquerra i la possible reelecció de Sánchez com a president del govern espanyol... "L'única cosa que li demano a aquesta esquerra és que entengui que l'esquerra solament hi ha dues coses que no es pot permetre. La primera és robar, que és òbvia, i la segona és la divisió. Perquè la gent no està en el dia a dia, però veu escàndols, embolics, i l'esquerra necessita il·lusió per a poder anar a votar. Cada vegada que veu escàndols, no vota".
Categoria: Política
Etiquetes: Gabriel Rufián ERC