Política
Manifestació independentista
Foto: Manifestació independentista | ACN
Política

L'ANC i Òmnium criden a la mobilització contra la cimera Sánchez-Macron a Barcelona

Manifestació independentista
Foto: Manifestació independentista | ACN

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, a més del Consell per la República, han fet una crida a la mobilització contra la cimera hispano-francesa entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el seu homòleg francès, Emmanuel Macron, que se celebrarà el dijous 19 de gener a Barcelona.

Per què és important? Després de molt de temps de desmobilització, la manifestació contra la trobada Sánchez-Macron pot ser un termòmetre per mesurar en quin moment es troba l'independentisme al carrer.

A més: El dirigent independentista i 'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, van ser dels primers a alçar la veu contra la trobada.

  • "Unim-nos i mobilitzem-nos per defensar el país davant uns il·lusos enterradors", digué abans-d’ahir el president a Twitter.
  • Segons Puigdemont: "Han estat dues grans eines per defensar Catalunya davant un estat que ens discrimina i ens perjudica pel fet de ser catalans".

D'on venim? La cimera hispano-francesa és la segona que es produeix a Catalunya, després de la del 2021, a Montauban. 

En profunditat: Caldrà saber quin paper jugarà la Generalitat i el president, Pere Aragonès. En aquest moment l'executiu assegura no tenir detalls de la trobada i que el departament d'Exteriors s'està treballant-hi.

Context: La cita entre els dos presidents, espanyol i francès, es produeix en un moment on la Moncloa ha refusat reunir la taula de diàleg tot i el compromís que tenien l'executiu català i espanyol de tornar a trobar-se.

Categoria: Política