Política
El líder del PSC, Salvador Illa i el president, Pere Aragonès
Foto: El líder del PSC, Salvador Illa i el president, Pere Aragonès | Europa Press
Pressupostos

Ultimàtum d'Illa pels pressupostos: "ERC ha d'acceptar les nostres propostes"

El líder del PSC, Salvador Illa i el president, Pere Aragonès
Foto: El líder del PSC, Salvador Illa i el president, Pere Aragonès | Europa Press

El líder del PSC, Salvador Illa, ha llançat un ultimàtum al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per pactar uns pressupostos.

Per què és important? Les negociacions dels pressupostos fa mesos que duren. Ara, l'executiu del president Pere Aragonès vol arribar a un acord amb PSC i Junts, després d'haver-lo obtingut amb els Comuns. 

Què ha dit? El líder del PSC s'ha pronunciat en un acte a Cardona, acompanyat de la ministra de Transports, Raquel Sánchez.

  • "Si no accepten (ERC) totes, íntegrament, la totalitat, i el conjunt sencer de les nostres propostes no hi haurà acord pressupostari amb el PSC", ha advertit.
  • Illa ha afegit que si el Govern català no incorpora les seves peticions "no cal perdre més el temps". 
  • La ministra de transports també ha afegit pressió al Govern en relació amb els grans projectes, com l'ampliació de l'aeroport.
  • De fet, Sánchez ha dit que "costa molt" arribar a acords en matèria d'infraestructures a Catalunya perquè el Govern "no és valent" ni "ambiciós".

Al detall: Els socialistes insisteixen que cal aprovar tot el paquet de propostes que van presentar, que inclou projectes com el Hard Rock, l'ampliació de l'aeroport o la B-40, i que de moment ha encallat les negociacions.

  • Illa ha remarcat que cal tirar endavant projectes com l'ampliació de l'aeroport "fent-ho ben fet". "És incòmode? Sí, però governar en temps complexos és incòmode", ha resolt.

Context: El president, Pere Aragonès, ha assegurat aquest matí que està en disposició de convocar el Govern "en qüestió d'hores" per aprovar els pressupostos si hi ha acord. 

  • El president de la Generalitat s'ha dirigit al PSC per demanar-li que no "sacrifiqui" les "aportacions positives" dels comptes pel fet de no tenir ara un acord sobre grans projectes com el Hard Rock, l'ampliació de l'aeroport del Prat o el Quart Cinturó.
  • Es tracta, segons Aragonès, de "qüestions diferenciades" dels pressupostos. I ha insistit que és possible un acord a quatre bandes si hi ha "voluntat política".
Categoria: Política