Política
El president Oriol Junqueras parla amb un manifestant aquest matí
Foto: El president Oriol Junqueras parla amb un manifestant aquest matí | Helena Pelicano
CIMERA HISPANOFRANCESA

VÍDEO: Increpen i xiulen Junqueras a la protesta contra la cimera hispano-francesa

El president Oriol Junqueras parla amb un manifestant aquest matí
Foto: El president Oriol Junqueras parla amb un manifestant aquest matí | Helena Pelicano

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha estat escridassat i xiulat mentre abandonava la protesta independentista contra la cimera hispano-francesa a Barcelona.

Què en sabem? Desenes de persones han increpat el líder republicà quan abandonava la concentració entre crits de "Fora" i "traïdor".

  • La manifestació, convocada per l'ANC, Òmnium i el Consell per la República, ha reunit 6.500 persones, segons la Guàrdia Urbana i s'ha desenvolupat sense incidents.

A més: Durant la protesta s'han sentit proclames a favor de l'expresident Carles Puigdemont, com ara "Puigdemont, el nostre president!"

  • Un grup de joves amb banderes d'Arran, la CUP i el Sindicat dels Països Catalans han intentat saltar-se el control policial que els Mossos d'Esquadra han establert a uns metres de les portes del Museu d'Art Nacional de Catalunya, on té lloc la cimera.

Visió global: La manifestació contra la trobada entre Pedro Sánchez i Emmanuel Macron ha unit, almenys per unes hores, el moviment independentista que viu instal·lat en una confrontació constant, sobretot entre ERC i Junts.

  • També hi ha assistit la presidenta de Junts, Laura Borràs, i el diputat de la CUP, Carles Riera. Juntament amb Junqueras, els tres han llançat un missatge similar on han reivindicat que el conflicte polític entre Catalunya i Espanya segueix vigent. 

 

Categoria: Política
Etiquetes: ERC Oriol Junqueras