Política
El president d'Òmnium Cultural
Foto: El president d'Òmnium Cultural | Òmnium
Independentisme

Òmnium enceta un nou cicle per recuperar la unitat i l'estratègia compartida

Temps de lectura: 2 minuts
El president d'Òmnium Cultural
Foto: El president d'Òmnium Cultural | Òmnium

Fa gairebé un any Xavier Antich va prendre les regnes d'Òmnium Cultural per comandar una nova etapa després de la marxa de Jordi Cuixart. Aquest dissabte, amb l'Assemblea General de l'entitat sobiranista, el president de l'entitat sobiranista ha reclamat recosir la "unitat independentista" i construir una "estratègia compartida".

Per què és important? L'entitat celebra aquest dissabte la seva assemblea general ordinària que compta, com cada any, amb el discurs del president.

Què ha dit? Antich ha pronunciat un discurs davant de tota l'assemblea d'Òmnium on ha presentat el nou cicle "per un país lliure", després de fer balanç del primer any de mandat i retre comptes davant dels socis. 

  • "Quan vam arribar sabíem que la situació del moviment independentista no era la millor i ara encara no ho és, potser ha empitjorat i tot, però sabem que cedir a la temptació del pessimisme és la primera derrota. A Òmnium som militants de l'optimisme i la voluntat", ha argumentat el president de l'entitat.
  • També ha encimbellat Òmnium com el "punt d'unió de l'independentisme".

                                           "Sortir del bloqueig i de la paràlisi"

  • El president d'Òmnium ha instat a les entitats sobiranistes, als partits independentistes i als agents socials a "fer possible un nou marc pel moviment" per treure l'independentisme del "bloqueig i paràlisi" que travessa els darrers cinc anys de "desànim i desconfiança".
  • "Només una estratègia compartida permetrà la construcció i activació de l’hegemonia política que torni a posar sobre la taula de nou l’horitzó de llibertat", ha reclamat.

Context: Antich fa gairebé un any que és a la presidència d'Òmnium Cultural, i a intentar seguir les petjades de Cuixart: impulsar i unir el moviment independentista. Però, el repte és més gran, ja que el sobiranisme travessa una etapa de "desil·lusió i pessimisme".