Política
El president de la Generalitat i la consellera d'Acció Climàtica
Foto: El president de la Generalitat i la consellera d'Acció Climàtica | Alberto Paredes / Europa Press
Sequera

L'oposició segueix criticant el Govern per la gestió de la sequera

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat i la consellera d'Acció Climàtica
Foto: El president de la Generalitat i la consellera d'Acció Climàtica | Alberto Paredes / Europa Press

Els grans partits de l'oposició -Junts i PSC- segueixen collant el Govern per la gestió que està fent de la sequera. La falta de suports de l'executiu republicà fa que reculli moltes crítiques des de fora la Generalitat.

Per què és important? Catalunya està travessant una situació delicada de falta d'aigua, que obliga el Govern a prendre mesures per pal·liar la sequera.

Què han dit? El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha criticat aquest dissabte des de Cervera que el Govern hagi aplicat una política de "primer disparar i després apuntar" en el cas de la gestió de la sequera.

  • D'altra banda, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha exigit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que "agafi les regnes" de la lluita contra la sequera i "no carregui el mort" als ajuntaments. 

Al detall: Els juntaires, a través de Turull, han qüestionat que primer es tirés endavant el decret i després es reunís la taula de partits i entitats. En aquest sentit, la presidenta de Junts, Laura Borràs, ha destacat que s'hagi "obligat" al Govern a seure amb ells per parlar d'un "pla de xoc" que inclou mesures que s'han fet "escoltant al sector" i que es discutirà la setmana que ve com a projecte de llei.

  • Des dels socialistes, han carregat contra Aragonès per "carregar el mort" als ajuntaments. Illa ha dit que el Govern "no ha fet res" en la gestió de l'aigua i que l'any passat "2 de cada 3 euros d'inversió es van quedar en un calaix". El líder socialista ha afirmat que el seu partit estén la mà a l'Executiu per resoldre "un tema tan preocupant com el de la sequera" i té "voluntat" d'arribar a acords, però demana lideratge. 

 

Categoria: Política
Etiquetes: PSC Junts ERC Sequera