Política
El president del Govern, Pere Aragonès i la presidenta del Parlament, Anna Erra
Foto: El president del Govern, Pere Aragonès i la presidenta del Parlament, Anna Erra | Bernat Vilaró / ACN

Aragonès i Erra reivindiquen el català davant l'amenaça dels pactes de PP i Vox

Temps de lectura: 2 minuts
El president del Govern, Pere Aragonès i la presidenta del Parlament, Anna Erra
Foto: El president del Govern, Pere Aragonès i la presidenta del Parlament, Anna Erra | Bernat Vilaró / ACN

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i la presidenta del Parlament, Anna Erra, han fet una clara al·lusió a la defensa de la llengua catalana davant l'ultradreta espanyola. Ho han fet en l'acte de rebuda de la Flama del Canigó al Parlament.

Per què és important? El cap de l'executiu ha advertit que la festivitat de Sant Joan i l'arribada de la Flama del Canigó coincideix en un moment de "noves amenaces" sobre la llengua i la cultura catalana. 

Què en sabem? Aragonès ha reivindicat la llengua catalana, amb motiu de la Diada de Sant Joan, davant l'"hostilitat cap a la cultura i la llengua" de nous governs autonòmics, en referència a l'executiu del País Valencià format per PP i Vox.

  • Per la seva banda, Erra també ha posat el focus en l'"amenaça de l'extrema dreta".

Què ha dit Aragonès? El president ha reivindicat la cultura i la llengua que “ha resistit els embats per dividir-la, minoritzar-la, fer-la petita, per fer-la una llengua privada i no d’ús compartit”.

  • Ha posat de relleu que “avui que la nostra llengua és assetjada per diferents fronts és l’hora de reivindicar el futur compartit” amb tots els territoris de parla catalana. “Només si és compartit tindrà futur la llengua i la cultura”, ha remarcat.
  • En aquest sentit, el president ha reivindicat també “l’esforç extraordinari que fan artistes de totes les disciplines per crear art i cultura amb la nostra llengua”.

Què ha dit Erra? Aquest foc "representa la llengua que compartim, que ha estat cohibida i reprimida al llarg de la nostra història, i que avui continua sent amenaçada", ha assegurat la presidenta de la cambra.

  • Erra ha fet una crida a "salvaguardar els drets lingüístics, també al País Valencià, les Illes Balears i la Catalunya del Nord".
  • Ha conclòs allargant la mà: "Ens tindreu al costat. Volem una llengua viva i útil. No deixeu que s'apagui".