Política
Sílvia Casola, candidata d'ERC a l'Hospitalet de Llobregat, en un acte al municipi
Foto: Sílvia Casola, candidata d'ERC a l'Hospitalet de Llobregat, en un acte al municipi | ERC

ERC defensa davant Junts el pacte amb el PSC a la Diputació: "Els números no donaven"

Temps de lectura: 1 minut
Sílvia Casola, candidata d'ERC a l'Hospitalet de Llobregat, en un acte al municipi
Foto: Sílvia Casola, candidata d'ERC a l'Hospitalet de Llobregat, en un acte al municipi | ERC

ERC ha contestat a Junts que "els números no donaven" per un pacte entre republicans i juntaires a la Diputació de Barcelona. Després que Junts carregués aquest dimarts contra la "poca sinceritat" del partit d'Oriol Junqueras per haver pactat amb el PSC a l'ens supranacional, els d'Esquerra argumenten que no es donaven les condicions òptimes per pactar amb els de Laura Borràs.

Què diuen? El diputat provincial per ERC, Dionís Guiteras, ha assegurat que, el 2019, "hi havia una majoria a favor de resoldre el conflicte català democràticament amb els comuns", cosa que, segons ha detallat, "va arribar fins a l'últim dia, però Junts va escollir una altra cosa", ha comentat el representant públic a Catalunya Ràdio.

  • Ara, en canvi, Guiteras diu que ens trobem en un moment "molt diferent" i defensa l'intent de la formació de Junqueras de teixir una aliança amb Junts, però que "no ha pogut ser", tot i que ho han intentat fins "a l'últim dia".
  • "És una qüestió d'aritmètica". 
  • La prova que pactar amb el PSC i els comuns no era la primera opció d'ERC és que no van donar suport a Lluïsa Moret (PSC) com a presidenta.
  • Guiteras argumenta que ERC ha intentat.

A més: El diputat republicà ha detallat que "els números no donaven" perquè "alguns diputats juntaires anaven pel seu cantó". Per aquest motiu, ha precisat que només podien comptar amb l'abstenció del PP, un escenari amb el qual "no podíem comptar". 

  • L'acord del PSC, diu Guiteras, és "l'únic pacte possible".