Política
El ministre de la Presidència, Félix Bolaños
Foto: El ministre de la Presidència, Félix Bolaños | EFE
Congrés dels Diputats

Aquestes són les concessions del PSOE a ERC i Junts per presidir el Congrés

Temps de lectura: 2 minuts
El ministre de la Presidència, Félix Bolaños
Foto: El ministre de la Presidència, Félix Bolaños | EFE

El PSOE trepitja l'accelerador. El ministre de la Presidència i líder dels socialistes en les negociacions, Félix Bolaños, ha tornat de manera anticipada de les seves vacances per donar-li un impuls a l'acord amb els partits independentistes i assegurar-se la presidència del Congrés dels Diputats.

Què ha passat? Després de diversos contactes telefònics entre el PSOE, ERC i Junts, i unes reunions presencials al Congrés aquest dijous passat, ha transcendit una primera oferta dels socialistes als seus socis parlamentaris.

En profunditat: A menys d'una setmana per votar la composició de la mesa de la cambra baixa i el seu president, el PSOE ha assegurat a ERC i Junts facilitar-los diputats perquè puguin formar un grup parlamentari propi i que no hagin d'anar al grup mixt.

  • Aquesta concessió és un gest a favor de l'entesa i a la pràctica representa més diners, més recursos i més exposició pels dos partits independentistes, que no haurien de compartir espai amb cap altra formació.
  • A més de garantir-los el grup propi, també els hi han ofert a ERC i Junts presidir les comissions del Congrés. Tot això, és clar, a canvi dels seus vots pel candidat del PSOE a la presidència de la cambra.

Al detall: De fet, en aquest sentit, la número dos d'ERC a Madrid, Teresa Jordà, va assegurar ahir que la seva formació facilitaria la presidència del PSOE a canvi que se'ls concedís tenir grup parlamentari propi. "És una de les demandes lògiques i normals per poder treballar amb millors condicions", ha justificat.

  • A diferència d'Esquerra, els de Junts segueixen apostant pel silenci mediàtic sobre la seva posició en la votació de la presidència del Congrés i de la investidura. Els set diputats postconvergents van arribar ahir a l'hemicicle per recollir les credencials projectant una imatge d'unitat amb una entrada conjunta de tots i sense fer declaracions als mitjans de comunicació.
Categoria: Política
Etiquetes: PSOE ERC