Política
El líder d'ERC, Oriol Junqueras
Foto: El líder d'ERC, Oriol Junqueras | EFE
Investidura

Junqueras avisa que l'amnistia no és suficient per investir Sánchez

Temps de lectura: 2 minuts
El líder d'ERC, Oriol Junqueras
Foto: El líder d'ERC, Oriol Junqueras | EFE

Esquerra envia un avís. El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que una llei d'amnistia pels líders polítics independentistes "no és el punt final de res, sinó que és el punt inicial" al camí de l'autodeterminació. 

Per què és important? Les negociacions entre el govern espanyol i els partits independentistes s'estan situant entorn de l'amnistia, però Junqueras insisteix també en el referèndum.

Què ha dit? En una entrevista a La Vanguardia, ha argumentat que una llei d'amnistia facilitaria unes condicions d'igualtat "imprescindibles" per negociar un referèndum d'autodeterminació.

  • Ha assegurat que l'amnistia és "un pas molt important i fonamental" per resoldre el conflicte territorial entre Espanya i Catalunya, però ha insistit en la necessitat de parlar de la rellevància de l'autodeterminació. En aquest sentit, ha afirmat que no veu amb bons ulls que l'amnistia inclogui els policies de l'1-O, tal com planteja Sumar: "Hauria d'incloure tots els qui segur que no han comès cap delicte i que, així i tot, han estat condemnats o són perseguits".

D'altra banda: Pel que fa al líder polític de Junts, Carles Puigdemont, sobre l'amnistia va assegurar que Junts té "converses" amb "diferents actors polítics", però que aquestes no les emmarca pas en una negociació, sinó en el diàleg previ i habitual.

  • "No hi ha cap negociació en marxa amb ningú, ni s’ha presentat cap projecte d’amnistia a cap partit polític", va afirmar a través d'un tuit. En aquest sentit, va anunciar que encara està per fixar el marc en què poden "discórrer les negociacions".
  • Finalment, va anunciar que dimarts 5 de setembre, a les 11 h, durant la conferència inaugural de la jornada interparlamentària a Brussel·les, exposarà "informació directa" per qui estigui interessat en "obrir negociacions" amb Junts.
Categoria: Política