Política
Serveis del Parlament Europeu retirant la fotografia de la urna de l'1-O
Foto: Serveis del Parlament Europeu retirant la fotografia de la urna de l'1-O
Parlament Europeu

L'Europarlament retira una foto d'una urna de l'1-O per pressions de Ciutadans

Temps de lectura: 2 minuts
Serveis del Parlament Europeu retirant la fotografia de la urna de l'1-O
Foto: Serveis del Parlament Europeu retirant la fotografia de la urna de l'1-O

Polèmica. El Parlament Europeu ha retirat una fotografia d'una urna de l'1-O d'una exposició sobre Catalunya per pressions de Ciutadans. 

Per què és important? Aquesta polèmica passa el mateix dia que Puigdemont pronuncia la conferència on es posicionarà en la investidura de Pedro Sánchez.

Què en sabem? Els serveis de l'Europarlament han tret una gran fotografia d'una urna del referèndum de l'exposició 'Contribucions de Catalunya al progrés social i polític de Europa' organitzada per Carles Puigdemont i Toni Comín, ja que els eurodiputats de Ciutadans n'han demanat la retirada.

  • El Parlament Europeu va donar un ultimàtum als organitzadors de l'exposició perquè es retirés la imatge abans de les 9 del matí, i que si no es feia, l'haurien de treure.
  • Eurodiputats de Ciutadans quan van veure ahir a la tarda l'exposició es van escandalitzar amb la fotografia de l'urna del "referèndum il·legal" i van queixar-se als serveis jurídics del Parlament Europeu perquè la retiressin.

Context: Les condicions de Junts a la investidura encara no estan esclarides del tot, mentre que les d'ERC són ben clares: amnistia, autodeterminació i millorar la vida dels catalans. És per això que Puigdemont s'encarregarà d'exposar les línies vermelles i les exigències màximes que marcaran el marc de la negociació.

D'on venim? En un breu comunicat, Sumar ha dit que la trobada d'ahir entre Díaz i Puigdemont "ha estat fructífera i que ha permès establir una relació normalitzada i estable entre ambdues formacions polítiques".

  • "Compartim la profunda convicció de què la política ha de fer-se des del diàleg i els principis democràtics. En aquest sentit, estem d'acord en explorar totes les solucions democràtiques per desbloquejar el conflicte polític". "La democràcia consisteix en el diàleg entre posicions diferents", conclouen el comunicat.
Categoria: Política