Política
Trobada entre els dos presidents el 15 juliol de 2022 a la Moncloa
Foto: Trobada entre els dos presidents el 15 juliol de 2022 a la Moncloa | Govern
Trobada

Aragonès i Sánchez es reuniran el 21 de desembre al Palau de la Generalitat

Temps de lectura: 2 minuts
Trobada entre els dos presidents el 15 juliol de 2022 a la Moncloa
Foto: Trobada entre els dos presidents el 15 juliol de 2022 a la Moncloa | Govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el del govern espanyol, Pedro Sánchez, mantindran una reunió a Barcelona el pròxim 21 de desembre al Palau de la Generalitat.

Per què és important? Aquesta serà la primera reunió entre ambdós després que Sánchez fos elegit president i també la primera que celebra amb un president autonòmic.

Què en sabem? Entre els temes a tractar hi ha el dels compromisos a què es va arribar entre PSOE i ERC per cedir els vots a Sánchez a la investidura: la millora del sistema de finançament, el traspàs de Rodalies o l'aplicació de l'amnistia.

  • El president Aragonès veu prioritari que es tingui present la necessitat de fer un seguiment al compliment dels pactes amb els socialistes.

D'altra banda, un dels acords entre els dos partits és mantenir la taula de diàleg, però que encara no té una data fixada ni se sap qui hi formarà part.

D'on venim? La darrera visita de Sánchez al Palau de la Generalitat va ser el 15 de setembre de 2021, amb motiu d'una de les reunions públiques de la taula de diàleg.

  • Poc menys d'any després, el 15 de juliol del 2022, també es van trobar, però va ser a la Moncloa.

Mentrestant, Junts i PSOE es reuniran aquest dissabte a Ginebra (Suïssa) amb un verificador internacional.

  • Aquesta reunió s'emmarca en l'acord d'investidura que van assolir PSOE i Junts, que fixava una taula de partits que es reuniria mensualment.
  • La voluntat és que aquestes reunions siguin "secretes i discretes", és per això que no ha transcendit qui formarà part de la trobada ni tampoc quins afers en concret abordaran els representants polítics.