Política
El secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán
Foto: El secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán | EFE
Govern espanyol

PSOE i Junts assignen a un diplomàtic del Salvador la mediació de les negociacions

Temps de lectura: 1 minut
El secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán
Foto: El secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán | EFE

PSOE i Junts han assignat a un diplomàtic d'El Salvador, anomenat Francisco Galindo, la mediació de les negociacions entre els dos partits derivades de l'acord d'investidura de Pedro Sánchez.

Què en sabem? Les negociacions estaran supervisades per un diplomàtic salvadorenc amb experiència entre els guerrillers de les FARC. Galindo no actuarà en solitari sinó que "coordinarà el mecanisme" de verificació internacional.

  • Galindo Vélez ha estat un testimoni rellevant del procés de negociacions entre l'Estat colombià i les FARC que va desembocar en 2016 en la signatura d'un acord de pau que va suposar la finalització d'un conflicte armat de més de mig segle i que havia provocat més de 400.000 morts.
  • Això no exclou que les converses vagin a ser tutelades per la Fundació Henry Dunant, que ja es va saber que serien els encarregats de comandar la mediació entre les dues parts.

En context: Aquest acord d'assignar el mediador s'ha arribat entre les dues parts després d'una trobada entre Junts i PSOE a Ginebra. El secretari d'organització socialista, Santos Cerdán, ha valorat molt positivament la reunió i des de Junts també apunten en la mateixa direcció.

  • L'ambaixador Galindo ha participat en la reunió d'aquest dissabte, en la qual "tots dos partits li han agraït el seu compromís a posar a la disposició de les parts la seva experiència i la seva voluntat de contribuir a aconseguir la solució política i negociada en el conflicte".
Categoria: Política
Etiquetes: Junts PSOE