Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | Captura
Parlament

Aragonès assumeix la "responsabilitat" dels mals resultats de les proves PISA

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | Captura

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reconegut els mals resultats de les proves PISA i ha fet una crida a la resta de partits polítics per trobar un gran consens educatiu. 

Per què és important? Els resultats de Catalunya a les proves PISA del 2022 han caigut en picat en els tres àmbits d'avaluació i situen l'alumnat català per sota de la mitjana d'Espanya i dels països de l'OCDE.

Situació actual: Aragonès ha decidit intervenir per voluntat pròpia a la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament de Catalunya per parlar d'educació i dels resultats PISA a Catalunya. 

  • El president ha reconegut que són uns mals resultats: "No ens agraden, són dolents". Tot i que ha matisat que les males dades no són una novetat d'aquest últim informe educatiu. 
  • Aragonès ha continuat el seu discurs assumint "tota la responsabilitat" de la gestió en educació, però ha volgut fer una crida a la resta de formacions polítiques per arribar a un ampli consens en educació. 
  • El cap de l'executiu català ha instat als grups parlamentaris a buscar "consens i estabilitat" per fer una "política educativa" i deixar enrere la política de partits. 

En detall: Aragonès ha anunciat que convocarà tots els grups del Parlament, excepte Vox, per abordar els resultats de PISA per així impulsar "canvis valents" en l'educació. 

Context: És la primera vegada que el president parla públicament sobre els mals resultats de l'informe PISA. La consellera d'Educació, Anna Simó, va tardar gairebé una setmana a fer una valoració. 

  • El Departament d'Educació va haver de rectificar després d'afirmar que els mals resultats de l'informe PISA es podien deure a una sobre representació de l'alumnat nouvingut. 
  • Educació va acabar admetent que la mostra d'alumnat seleccionat per fer les proves PISA sí que era representativa.