Política
L'expresident Carles Puigdemont
Foto: L'expresident Carles Puigdemont | EFE
Catalunya

Sánchez es reunirà amb Puigdemont i Junqueras

Temps de lectura: 1 minut
L'expresident Carles Puigdemont
Foto: L'expresident Carles Puigdemont | EFE

El president del govern espanyol Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dimarts que es reunirà amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, per separat.

Per què és important? Segons el president espanyol, les trobades s'emmarquen en un procés de "normalització de la política catalana". 

Què en sabem? Sánchez ha confirmat les reunions, que encara no tenen data, en una trobada informal amb periodistes. Tot i això, no ha confirmat si aquestes reunions serien abans o després que s'aprovi la llei d'amnistia.

  • Pedro Sánchez ha dit que hi podria haver més d'una reunió, però no ha confirmat si seria abans o després que s'aprovi la llei d'amnistia. Seran reunions sense verificador i amb fotografia.
  • Tal com ha explicat Sánchez, es repetiran al llarg del temps, de manera que no seran únicament dues trobades. Segons el president espanyol, són coherents amb la seva estratègia a Catalunya i amb el procés de "normalització" per incorporar l'independentisme a la vida política.

Context: L'anunci té lloc després que Junts anuncies fa uns dies que aquesta trobada amb el president tindria lloc, però Sánchez mai no ho va confirmar.

Mentrestant, Sánchez té programada una visita aquest dijous a Catalunya per inaugurar el supercomputador. En aquesta visita es veurà amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

  • En aquesta trobada es té previst parlar del traspàs de Rodalies, la carpeta de finançament autonòmic i la mesa de negociació.