Política
El president d'Espanya, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya, Pedro Sánchez | EFE
Catalunya

Sánchez rebutja un referèndum a Catalunya però proposa més autogovern

Temps de lectura: 2 minuts
El president d'Espanya, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya, Pedro Sánchez | EFE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visita Catalunya i descarta en una entrevista que s'hi celebri un referèndum d'autodeterminació. 

Per què és important? Aquest dijous, Pere Aragonès i Pedro Sánchez es reuniran per primera vegada després de la investidura. Els dos presidents tenen com a objectiu explorar la via de la negociació per arribar a acords sobre diferents temes, com per exemple, la llei de l'amnistia. 

Què diu? La primera parada de Sánchez a Barcelona ha estat als estudis de RAC1. Durant l'entrevista el cap de l'executiu espanyol ha destacat la possibilitat de celebrar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya, però ha apostat per donar més autogovern al territori. 

  • Sánchez ha recordat que cap país recull a la seva Constitució, ni l'espanyola, la possibilitat que una part del seu territori es pugui separar. 
  • Tot i això, el socialista també ha reconegut que no és viable seguir en la situació actual i és per això que ha proposat com a solució donar més autogovern a Catalunya. 

A més: El president espanyol ha recordat que des de 2017 no es reuneix amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i que ara, dins dels pactes de la investidura, ho farà però després d'aprovar la llei d'amnistia: "És lògic", ha matisat Sánchez. 

  • També ha assegurat que es reunirà amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras. 

En detall: Sánchez ha apostat per l'amnistia i creu que serà bona per la convivència d'Espanya. També ha dit que aquells que avui estan en contra i es manifesten en contra d'aquesta llei, d'aquí a uns anys també es beneficiaran de la "convivència" que surti de l'amnistia. 

  • El president espanyol ha assegurat que els indults que es van coincidir a part dels líders independentistes han ajudat a millorar la convivència a Catalunya.