Política
1O Barcelona
Foto: 1O Barcelona | Principal
Congrés

El PP vol il·legalitzar els partits que promoguin referèndums d'independència

Temps de lectura: 1 minut
1O Barcelona
Foto: 1O Barcelona | Principal

El Partit Popular proposarà il·legalitzar organitzacions o persones jurídiques que promoguin consultes o referèndums d'autodeterminació i declaracions d'independència.  

Per què és important? És una de les principals propostes dels populars inclosa en l'esmena a la totalitat de la llei de l'amnistia que presenten aquest dimecres al Congrés dels Diputats. 

  • El PP presenta la seva proposta de rebuig per intentar tombar tan aviat com es pugui la llei d'amnistia. 

A la pràctica: La proposta presentada pel partit d'Alberto Núñez Feijóo suposaria la il·legalització de partits polítics com ERC o Junts, que defensen la celebració d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya. 

En detall: La mesura està inclosa dins de l'esmena a la totalitat de la llei d'amnistia del govern espanyol. Els populars també contemplen una reforma de Codi Penal per incloure el delicte de deslleialtat institucional. 

Què diu? Així ho ha anunciat el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, que en roda de premsa ha assegurat que la mesura de la seva formació també busca castigar les autoritats que "promoguin l'incompliment de les resolucions judicials" per "perjudicar la unitat" d'Espanya. 

Previsions: L'esmena a la totalitat presentada pels populars es debatrà en el ple del Congrés d'aquí a una setmana.