Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr
PP

Feijóo creu que Sánchez indultarà també a terroristes d'ETA i que hi haurà referèndum

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | Flickr

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez-Feijóo, ha insinuat aquest dilluns durant un esmorzar informatiu a Madrid que Pedro Sánchez podria indultar també als presos d'ETA i que es podria celebrar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya. 

Per què és important? El PP ha lamentat el rumb que pren Espanya després dels darrers acords entre PSOE i Junts i les cessions a "un independentisme que controla l'Estat". 

Què diu? "Algun militant del PSOE pot assegurar que no hi haurà indults els presos d'ETA?", ha qüestionat Núñez Feijóo aquest dilluns. 

  • "No sabem si el Govern indultarà persones condemnades per delictes de sang d'ETA", ha comentat. Segons Feijóo, hi ha "indicis racionals" per creure-ho.
  • El popular diu que ja s'ha fet un pas endavant perquè ja s'ha votat "a favor de la derogació dels delictes d'enaltiment de terrorisme”.
  • "Sempre que donin suport al Govern, els delinqüents tindran immunitat", ha insistit Feijóo, que també ha lamentat que "es poden cometre delictes de corrupció o de terrorisme sempre que es faci costat al Govern". 

En profunditat: El líder del PP, ha tornat a carregar contra la llei d'amnistia i les cessions que ha atorgat el govern espanyol a Junts. 

  • "Tenim uns socis que cada vegada demanaran més i un govern que cada vegada mana menys. Quina és la pròxima línia vermella que traspassarà el Govern? Ni ells mateixos ho saben", ha afirmat. 
  • Feijóo ha avançat que creu que ja "no hi ha ni tan sols un militant de carnet socialista que pugui assegurar que no hi haurà un referèndum a Catalunya abans de finançar la legislatura".
  • Per ell, Sánchez també ha menyspreat Pere Aragonès, el "president legítim de la Generalitat, ara" i creu que ha reconegut a Puigdemont com a president.
  • La legislatura "durarà el que vulgui" Carles Puigdemont, ha dit Feijóo. "Hem traslladat clarament el nucli de decisió de la política nacional a Waterloo”. Em temo que el govern s'haurà d'humiliar cada dia", ha sentenciat.

Què diuen? De fet, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha insistit aquest mateix dilluns en la necessitat de celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya.

  • "Si l'Estat es nega en rodó, colorín colorado", ha dit en una entrevista a TV3.