Política
Santos Cerdán i Jordi Turull
Foto: Santos Cerdán i Jordi Turull | Flickr
Govern espanyol

Turull i Cerdán es reuneixen avui després de les tensions per la immigració

Temps de lectura: 2 minuts
Santos Cerdán i Jordi Turull
Foto: Santos Cerdán i Jordi Turull | Flickr

El secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, es reuneixen avui, dimecres, just una setmana després de la negociació 'in extremis' al Congrés per a l'aprovació dels tres primers decrets llei de la legislatura dels socialistes. 

Per què és important? Els vots de Junts van ser del tot imprescindibles per aprovar les polítiques de Pedro Sánchez, però durant aquesta setmana, el govern espanyol i la formació independentista s'han contradit en una de les concessions: els criteris de l'acord sobre el traspàs de competències en immigració a Catalunya.

Què en sabem? La reunió se celebra avui al Congrés i és la primera reunió entre Cerdán i Turull, després que tots dos hagin mantingut diverses trobades a Barcelona i Suïssa. 

  • La trobada entre Cerdán i Turull es produeix en ple xoc per les competències d'immigració. Mentre el president del Govern nega que s'hagi acordat transferir a Catalunya una competència total que permeti expulsar els immigrants, Junts ho desmenteix. 

Què diuen? Jordi Turull va recordar aquest dilluns, en una entrevista a TV3, que si Pedro Sánchez "es nega en rodó" a l'exigència de celebrar un referèndum a Catalunya, el president potser haurà de dir "colorín colorado" a la legislatura. 

  • El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va instar ahir a Turull i Cerdán a comparèixer junts aquest dimecres després de reunir-se per explicar els pactes que han segellat, com el d'immigració, i en què consisteix l'amenaça de "colorín colorado". 
  • Al parer seu, els secretaris han d'"aclarir exactament què s'entén per cessió integral de la immigració" i que, de pas, "ens diguin com van les negociacions del possible referèndum".