Política
Immigració

L'alcaldessa de Ripoll dificulta l'empadronament als immigrants

Temps de lectura: 2 minuts

L'acaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, restringeix l'empadronament als immigrants, segons publica aquest dimecres El Periódico. El mateix dia que va ser investida, Orriols ja va anunciar a 8TV que controlar el cens i el padró seria el primer que faria com a batllessa. 

Per què és important? El diari afirma que "l'ajuntament dilata els tràmits i deixa els nouvinguts sense escola ni metge" i que "molts acaben desistint i han marxat a altres municipis més amables". L'article recull el testimoni de famílies afectades però no inclou cap declaració d'Orriols perquè, segons el diari, ella s'hi hauria negat. 

Què diu? La batllessa ha reaccionat a la portada d'El Periódico a través de la xarxa social X i ha afirmat que l'únic que fa és complir el programa electoral amb què es va presentar a les eleccions municipals.

En detall. El programa El Fax de 8TV va convidar Orriols el dia de la seva investidura, el dissabte 17 de juny de 2023. A l'entrevista, la líder d'Aliança Catalana ja va avançar que controlar el cens i el padró seria una prioritat pel seu govern. 

  • "El primer que farem és auditar el cens de Ripoll, comprovar que no hi ha immigrants amb el visat caducat i, per tant, en situació irregular".
  • "No es poden empadronar immigrants que estan en situació irregular i això s'està fent arreu de Catalunya".

Orriols va afirmar que, en aquests casos, es procediria a denunciar-los "a les autoritats pertinents perquè procedeixin a la seva expulsió".  

Al llarg d'aquesta entrevista, on van participar els periodistes Eduard Pujol, Pilar Rahola i Joan Julibert, Orriols va explicar amb detall el seu punt de vista sobre el fenomen migratori a Ripoll i les accions a emprendre al municipi.    

  • "Les noies musulmanes anaven amb els cabells descoberts i texans cenyits i des de que va arribar l'imam van tapades i amb túnica ".

  • "Tancaré la mesquita que va estar implicada en el procés radicalització dels terroristes que van atemptar a la Rambla".

  • "Els ripollesos han d'accedir a les ajudes socials en igualtat de condicions".

  • “La immigració desnacionalitza un territori si és un percentatge molt elevat”.

Context. Les negociacions entre Junts per Catalunya, ERC, la CUP i el PSC per evitar que la líder d'Aliança Catalana fos investida, no van arribar a bon port. D'aquesta manera, Orriols va aconseguir ser batllessa i prometre el càrrec per a les constitucions catalanes de 1714.

Categoria: Política
Etiqueta: Migracions