Política
Dolors Montserrat
Foto: Dolors Montserrat | Flickr
Política

El PP denuncia Teresa Ribera a la Unió Europea per assenyalar el jutge García-Castellón

Temps de lectura: 2 minuts
Dolors Montserrat
Foto: Dolors Montserrat | Flickr

La portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolores Montserrat, ha anunciat que aquest dilluns el seu partit presentarà a Brussel·les una "denúncia parlamentària" davant el "gravíssim assenyalament" de la vicepresidenta tercera del Govern, Teresa Ribera, al jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón. 

Per què és important? El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón va desestimar el recurs presentat per la Fiscalia contra la seva decisió d'enviar diligències al Tribunal Suprem perquè investigui Tsunami Democràtic, i en la qual estan imputats president a l'exili, Carles Puigdemont, a més de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i altres deu encausats.

En detall: La portaveu del PP ha censurat la "cessió" del govern de Pedro Sánchez al "xantatge" dels seus socis i ha advertit que el seu partit no es "callarà".

  • Aquest mateix dilluns el PP presentarà una denúncia parlamentària "rebutjant el gravíssim assenyalament de la vicepresidenta tercera del govern espanyol a un jutge per investigar els seus socis, al soci pròfug", ha avançat, per insistir que el PP no estarà "callat quan un pròfug marca l'agenda del govern" de PSOE i Sumar.
  • Montserrat ha afirmat que no hi ha "cap gest ni de concòrdia ni de convivència ni de pacificació" als passos de Sánchez com afirma el mateix Govern. "Aquí només hi ha un president que ha entregat la seva paraula per tapar la seva derrota electoral i per comprar per set vots mantenir-se uns mesos més a la Moncloa agenollant tota una nació".
  • L'Estat, insisteix la popular, està "més desprotegit que mai per la supressió de tots els delictes del Codi Penal i amb una amnistia a punt". "Presumeixen de tenir el Govern als seus peus i sotmès al xantatge permanent", ha emfatitzat, per reiterar que el PP espanyol denunciarà a Europa aquesta situació perquè "d'Espanya no riu ningú". 

D'on venim? La ministra Teresa Ribera va assegurar aquest divendres que el jutge García-Castellón té "certa voluntat" a pronunciar-se en "moments polítics sensibles". 

  • "Hi ha algunes persones que ostenten una representació institucional del Poder Judicial que tenen certa volença per pronunciar-se sempre en una mateixa direcció i en un moment particularment oportú", recalcava.