Política
Jordi Turull, secretari general de Junts
Foto: Jordi Turull, secretari general de Junts | EFE
Amnistia

Ultimàtum de Junts: amnistia o fi del govern de Sánchez

Temps de lectura: 2 minuts
Jordi Turull, secretari general de Junts
Foto: Jordi Turull, secretari general de Junts | EFE

Després del seu vot contrari a la llei d'amnistia, Junts assegura que si no s'aprova la norma amb les seves esmenes farà caure el govern de Pedro Sánchez. 

Per què és important? Aquest dimarts el Congrés de Diputats va rebutjar l'aprovació de la llei d'amnistia amb els vots en contra de Junts. El partit de Carles Puigdemont va votar negativament perquè considera que la llei deixa fora a moltes persones. 

Què diu? En una entrevista a RAC1, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha enviat un missatge al PSOE: o aproven la seva amnistia o s'han acabat els acords d'investidura. 

  • Turull assegura que les negociacions i acords que van arribar amb el PSOE tenien l'objectiu de "resoldre un conflicte polític i la base era la llei d'amnistia". El dirigent avisa que si "aquesta base falla, ja no cal que arribem a tota la resta". 
  • Junts avisa als socialistes que si no s'aprova la llei d'amnistia que ells proposen, ja no donaran suport a cap més iniciativa del govern de Pedro Sánchez. 
  • "Si el PSOE no es mou d'aquí i no vol que hi hagi una llei blindada, integral i d'aplicació immediata, no estarà complint el que vam acordar", ha explicat.

En detall: A més, el secretari de Junts també ha avisat que en cap cas aprovaran la llei amb el text que es va presentar aquest dimarts a la cambra baixa. Turull reclama afegir les esmenes presentades per Junts per poder blindar millor la llei. 

  • "La llei ha de ser integral i d'aplicació immediata. Amb uns tribunals normals, seria una llei bona, però amb tot el que hem vist aquests darrers dos mesos i mig necessitem blindar-la molt més", ha declarat Turull. 

Tot i això, el dirigent de Junts ha confirmat que la seva formació treballarà perquè s'arribi a un acord: "Per nosaltres no quedarà i hi treballarem aquests 15 dies. Però no podem votar a favor del text que està redactat ara, perquè deixa molta gent fora".

  • Segons Junts, la llei actual deixaria fora de l'amnistia a Carles Puigdemont i Marta Rovira. A més, Turull també ha dit que no entrarien dins la normativa moltes causes vinculades als CDR, amb el terrorisme o amb el cas Volhov.