Política
La Xunta envia sms a milers de sanitaris
Foto: La Xunta envia sms a milers de sanitaris | Jonas Leupe / Unsplash
Eleccions gallegues

La Xunta de Galícia envia als sanitaris sms amb millores salarials just abans de les eleccions

Temps de lectura: 2 minuts
La Xunta envia sms a milers de sanitaris
Foto: La Xunta envia sms a milers de sanitaris | Jonas Leupe / Unsplash

La Xunta de Galícia, governada pel PP amb majoria absoluta, ha enviat aquest divendres missatges a milers de treballadors de la sanitat pública gallega anunciant pujades salarials a aquests professionals, segons ha avançat ElDiario.es. 

Per què és important? L'enviament massiu de desenes de milers d'SMS es produeix a només dos dies de les eleccions gallegues i enmig d'un clima d'incertesa total pels resultats dels comicis. 

Què en sabem? Segons publica ElDiario.es, els missatges diuen textualment: 

  • "Millores retributives 2024: Se li abonaran a partir d'aquesta nòmina l'increment de les nits els dies laborables en un 7,9% i festius i nit prefestiva de dissabte del 15,71%. Les nits de divendres seran abonades com a festives". 
  • Aquests increments salarials es van acordar el mes d'abril passat i es van assolir arran de les protestes del sector sanitari.
  • Les negociacions les van fer els sindicats representats a la Taula Sectorial del Servizo Galego de Saúde i el conselleiro de Sanidade, Julio García Comesaña.
  • El fet que es facin arribar just ara ha generat recels entre alguns partits polítics. 

Amb més detall. Segons confirma el diari, s'han enviat també altres SMS més específics i adaptats a cada lloc de treball. 

  • "Carrera professional: L'informem que a partir de la nòmina d'aquest mes de febrer li serà abonat mensualment un nou grau de carrera professional amb endarreriments des del gener del 2024".
  • “Nous imports de les guàrdies de presència física: us informem que a partir d'aquesta nòmina tindran les quanties següents: Guàrdies presència física de 17 hores amb 476€ i 672€ les de 24 hores, i la cinquena guàrdia successiva 629€ (17h) i 888€ (24h)”.

Context. En aquesta recta final de campanya els partits han accelerat els actes, els lemes i qualsevol tàctica de persuasió per mobilitzar el vot.

  • Alfonso Rueda, candidat del PP, i Feijoó, aspiren a mantenir la majoria absoluta encara que sigui pels pèls i intenten evitar com sigui la fuga de vots cap a la dreta. 
  • El PSOE, tot i que José Ramón Gómez Besteiro i Pedro Sánchez llancin proclames en sentit contrari, ja només té la mirada posada en el més que probable i important augment de vots del Bloc Nacionalista i intenta aturar, com sigui, que es compleixin els pitjors pronòstics. 
  • Ana Pontón, la candidata del BNG, espera fer història aquest diumenge i tenir a les mans la decisió final sobre la futura governabilitat de Galícia. 
Categoria: Política