Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | EFE
Enquesta

El PP agafa avantatge i creix gràcies a Vox, segons una enquesta

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | EFE

El PP tornaria a guanyar en unes eleccions generals i amb més avantatge que els passats comicis del juliol. El PSOE i Sumar mantindrien resultats i l'extrema dreta de Vox recularia. 

Per què és important? Els populars no perden pistonada i cada vegada guanyen més avantatge respecte als socialistes. El PP creixeria i sumaria suport gràcies a la caiguda de Vox. L'esquerra es mantindria tot i perdre punts respecte a les eleccions del 23-J. 

En detall: Segons l'enquesta publicada per El País i la Cadena SER, el PP guanyaria en unes eleccions i es dispara la seva intenció de vot a causa de la pèrdua de suports de Vox, que pateix un important retrocés. 

  • Els partits que formen el govern de coalició, PSOE i Sumar, també perden suports, però aconsegueixen mantenir resultats.

Context: L'enquesta es va realitzar a principis de març, del dia 1 al 3, just quan havia esclatat el cas de la trama de corrupció del cas Koldo i amb la recent victòria per majoria absoluta del PP a les eleccions autonòmiques de Galícia. 

En xifres: Segons el sondeig, el PP té una intenció de vot del 35,2%, fins a vuit dècimes més que el febrer i 2,1 punts més que els punts que va aconseguir en les últimes eleccions del 23-J. 

  • El partit d'Alberto Núñez Feijóo guanya suports a costa de Vox. L'extrema dreta perdria la tercera plaça quedant per darrere de Sumar. El sorpasso de Yolanda Díaz deixaria a Vox en una situació de crisi. El partit de Santiago Abascal perdria gairebé fins a 2 punts en comparació als resultats obtinguts en els passats comicis. 
  • Les dues formacions del govern espanyol perdrien suports i estarien lluny dels resultats obtinguts el 23-J. El PSOE perdria un punt de la intenció de vot arribant al 31,7%. Sumar també perdria 1,2 punts i se situaria a l'11,1% dels suports.