Política
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @ConsellRep
Eleccions 12-M

Boye diu que Puigdemont tornarà encara que el detinguin: "No impediran que sigui president"

Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | X / @ConsellRep

L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha assegurat en una entrevista a Rac1 que l'expresident està disposat a tornar i que el detinguin.

Per què és important? L'advocat té clar que Puigdemont serà candidat de Junts a les eleccions del Parlament el 12 de maig. De fet, el partit ha posat en marxa la maquinària electoral convocant unes primàries que triar el candidat el pròxim dissabte 23 de març.

Què ha dit? L'advocat del president ha assegurat que "Puigdemont està disposat a tornar i que el detinguin", però ha matisat que "no podran impedir que sigui president". 

  • Boye ha dit que "s'ha creat tot l'entramat jurídic perquè pugui tornar amb els termes que ell decideixi".
  • L'advocat ha estat clar i ha confirmat que la por de Pedro Sánchez i Pere Aragonès és "que es pugui presentar a les eleccions, les guanyi i pugui ser investit president de Catalunya".

Previsions: Boye ha explicat que un cop la llei d'amnistia es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), i un cop hagi passat pel Senat i Congrés, seran els jutges i tribunals els qui hauran de revisar els casos i aixecar les mesures cautelars, com les de Puigdemont.

  • "El que em preocupa i em costa de creure és que tothom està posant en dubte el respecte a la legalitat per part dels jutges, em costaria creure que fessin objecció de consciència davant una llei aprovada pel poder legislatiu".

A més, ha deixat clar que la causa de Tsunami Democràtic entra dins l'amnistia.

  • "No qualsevol xarlotada és terrorisme, sinó aquell que incompleix la directiva europea i a més ha generat violacions greus dels drets fonamentals. I això també ho diu la Comissió de Venècia".
Categoria: Política