Política
L'exdirectora del CNI Paz Esteban
Foto: L'exdirectora del CNI Paz Esteban | EFE
Espionatge

La fiscalia demana arxivar la causa a l'exdirectora del CNI per l'espionatge amb Pegasus a Aragonès

Temps de lectura: 1 minut
L'exdirectora del CNI Paz Esteban
Foto: L'exdirectora del CNI Paz Esteban | EFE

El fiscal s'ha posicionat a favor d'arxivar la investigació a l'exdirectora del CNI Paz Esteban per l'espionatge amb el programari Pegasus al president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Què en sabem? Fonts jurídiques indiquen que el fiscal ha argumentat que el CNI tenia autorització judicial per a l'espionatge l'estiu del 2019 i el maig del 2020.

  • Pel que fa a l'espionatge el 2018, que queda fora del permís judicial, el fiscal considera que no es pot atribuir a Estebam perquè encara no dirigia el CNI.

D'on venim? El març, el jutjat d'instrucció 29 de Barcelona va desestimar la petició de Paz Esteban d'arxivar el cas, atès que el jutge sospita que el CNI es podria haver infiltrat al mòbil d'Aragonès sense demanar permís al Tribunal Suprem (TS).

  • De fet, Esteban va declarar com a investigada el passat 26 de gener pels documents que el govern espanyol va desclassificar en relació amb l'espionatge a Aragonès.
  • D'aquest document es desprèn que la intervenció del seu telèfon es va autoritzar perquè el CNI  creia que qui era qui dirigia el Comiès de Defensa de la República (CDR).

Previsions: El jutge té previst encarregar a un cos policial una altra prova pericial que certifiqui si el mòbil va poder ser atacat en dates anteriors a les avalades judicialment, però la Fiscalia considera que, encara que es demostri aquest extrem, “de cap manera” es desvirtuaria la legalitat de l'actuació de Paz Esteban.

Categoria: Política