Política
El projecte Hard Rock de Salou posa a debat el model econòmic de Catalunya
Foto: El projecte Hard Rock de Salou posa a debat el model econòmic de Catalunya | X (Twitter)
Acords

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock just abans de pactar els pressupostos amb el PSC

Actualitzat: Dimecres, 24 d'abril de 2024. 13:02
Temps de lectura: 2 minuts
El projecte Hard Rock de Salou posa a debat el model econòmic de Catalunya
Foto: El projecte Hard Rock de Salou posa a debat el model econòmic de Catalunya | X (Twitter)

El Govern va renovar el seu compromís amb el projecte de Hard Rock el 27 de febrer, el mateix dia que va tancar l'acord de pressupostos amb el PSC.

Per què és important? Mitja hora després d'aprovar aquest canvi, es va produir l'acord entre Aragonès i Illa per aprovar els pressupostos, però no es va fer cap menció al Hard Rock.

En detall: Segons ha avançat La Directa, aquell dia l'executiu va fer un Acord de Govern que consta de dos punts.

  • En el primer s'anul·la l'Acord de Govern del 15 de desembre del 2020 pel qual s'ordenava a l'Incasòl l'adquisició dels terrenys on s'ha d'ubicar el complex per 120 MEUR a Criteria Caixa per, després, vendre'ls pel mateix preu a BCN IR 3 SAU, l'empresa promotora de Hard Rock.
  • En el segon, es manté l'encàrrec a l'Incasòl "per tal que formalitzi amb les parts els acords privats i públics que corresponguin per tal d'adquirir i amb posterioritat alienar" els terrenys.

D'altra banda, el mateix rotatiu assegura que fonts dels Comuns indiquen que l'Acord "és molt greu" i que no se'ls va mostrar durant les dues setmanes posteriors al pacte pressupostari ERC-PSC.

Context. Durant la compareixença de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja no es va fer cap referència a l'Acord ni tampoc al sumari d'Acords del Govern que s'envia a la premsa tots els dimarts.

  • Tanmateix, sí que es va publicar discretament al web del Departament de la Presidència.

Què diu? El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat que l'acord de Govern sobre el Hard Rock "no canvia el rumb ni la naturalesa del projecte que hi havia fins ara" i ha argumentat que es tracta d'un document impulsat per actualitzar "característiques tècniques".

  • Des de Belfast, Aragonès ha recordat que és un projecte que no considera una prioritat i que no tenia "ni un euro" previst als pressupostos que finalment no van tirar endavant. El president ha negat haver amagat aquest acord i ha recordat que és el Govern mateix qui l'ha fet públic a través del portal de transparència.
  • En aquest sentit, emmarca les crítiques sorgides després de la notícia al clima de campanya: "No entraré en dinàmica electoralista".
Categoria: Política