Política
Jordi Pujol
Foto: Jordi Pujol | Europa Press
Eleccions 12-M

Jordi Pujol pren partit a les eleccions catalanes: "Ara toca Junts i votaré en Puigdemont"

Temps de lectura: 2 minuts
Jordi Pujol
Foto: Jordi Pujol | Europa Press

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol s'ha pronunciat clarament a favor de votar Junts poques hores abans de l'inici de la campanya per al 12-M.

Per què és important? L'expresident s'havia mantingut al marge amb l'espai postconvergent i ara, a l'inici de la campanya per a les eleccions catalanes del 12-M s'ha posicionat per donar suport a Puigdemont.

Què ha dit? En un sopar amb militants de Junts al Centre de Martorell El Progrés, Pujol ha demanat aquest dimecres el vot per a Junts.

  • "Votaré Junts. Rotundament votaré Junts. Ara toca Junts. I votaré en Puigdemont", ha assegurat Pujol en un sopar amb militants a Martorell.
  • Segons Pujol, la llista que encapçala Puigdemont és "la que més s'acosta al que va ser Convergència" i la que se sent continuadora de la seva "tradició".
  • Alhora, ha demanat als votants no deixar-se "portar pel desànim" i donar suport a la candidatura de Junts que, de manera clara, també significa votar Puigdemont, ha dit.

Per la seva banda, a través de X, Puigdemont ha agraït el gest de Pujol i ha recordat el seu primer míting a Girona en les primeres eleccions del 1980.

  • "Jo encara no podia votar, però em va impressionar la força i la determinació per aixecar Catalunya després de la llarga nit del franquisme", ha dit.

Context. Des que va confessar tenir diners ocults a Andorra el 2014, Pujol s'havia mantingut allunyat de la vida pública i apartat pel qual va ser el partit que va fundar, Convergència. Però també el procés i les refundacions successives del seu espai polític l'havien allunyat de la política catalana.