Política
Pere Aragonès (ERC), Salvador Illa (PSC) i Carles Puigdemont (Junts)
Foto: Pere Aragonès (ERC), Salvador Illa (PSC) i Carles Puigdemont (Junts) | Pere Aragonès , Salvador Illa, Carles Puigdemont
Eleccions 12-M

El CEO de la Generalitat preveu un PSC disparat i situa ERC en segona posició

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès (ERC), Salvador Illa (PSC) i Carles Puigdemont (Junts)
Foto: Pere Aragonès (ERC), Salvador Illa (PSC) i Carles Puigdemont (Junts) | Pere Aragonès , Salvador Illa, Carles Puigdemont

El PSC seria el guanyador indiscutible de les eleccions catalanes del 12-M, amb una forquilla d'entre 40 i 47 diputats, segons el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). 

Amb dades: El CEO, centre d'estudis de la Generalitat, ha publicat uns resultats totalment diferents dels de les enquestes que hem vist fins ara. En aquest cas, el sondeig sosté que ERC es posicionaria com a segona força i Junts com a tercera. 

  • Als republicans, els dona entre 31 i 37 escons, mentre que dibuixa una forquilla d'entre 28 i 34 diputats al partit de Carles Puigdemont.
  • També apunta una forta pujada del PP. Els populars, segons el baròmetre, passarien de 3 a una forquilla d'entre 8 i 12 diputats i en cinquena posició es trobaria Vox, que perdria representació, passant dels 11 diputats actuals a entre 5 i 9.
  • La CUP perdria entre 1 i 5 escons, passant dels 9 a entre 4 i 8; mentre que Comuns Sumar també baixaria una mica, amb una forquilla d'entre 3 i 6 escons.

Com a novetat: El CEO també preveu que Ciutadans no guanyi cap escó i, com en les darreres enquestes publicades del CIS i la GESOP, preveu que per primer cop el partit d'Aliança Catalana aconsegueixi entre 0 i 2 diputats.

A la pràctica: El treball de camp de l’enquesta s’ha dut a terme entre l’11 i el 22 d’abril mitjançant enquestes telefòniques a una mostra de 1.500 persones de 18 anys i més, residents a Catalunya, amb dret a vot a les eleccions al Parlament i al Congrés dels Diputats.