Política
Pedro Sánchez i Pere Aragonès
Foto: Pedro Sánchez i Pere Aragonès | La Moncloa
Eleccions catalanes

Els candidats al 12M, contra Pedro Sánchez: Segons Aragonès, "una performance sense cap proposta"

Temps de lectura: 3 minuts
Pedro Sánchez i Pere Aragonès
Foto: Pedro Sánchez i Pere Aragonès | La Moncloa

La compareixença de Pedro Sánchez esquitxa de ple la campanya de les eleccions catalanes del pròxim 12 de maig i els candidats a la presidència de la Generalitat van reaccionant al discurs que del president del govern espanyol. 

Per què és important? Si bé fa cinc dies, quan Sánchez va publicar la carta a la ciutadania, algunes formacions catalanes van decidir donart-li suport, el cert és que després del discurs d'aquest dilluns tots els partits, excepte el PSC, se li han girat en contra. 

Què han dit? Així estan reaccionant els candidats:

Pere Aragonès

El president de la Generalitat i candidat d'ERC, Pere Aragonès, ha qüestionat l'actitud de Pedro Sánchez i l'ha definida com a "no honesta".

  • "No s'ha de sobreactuar de manera electoralista. És una comèdia que ha durat cinc dies per evitar parlar del que és important", ha afirmat Aragonès, que alhora s'ha preguntat: "​Sense campanya electoral a Catalunya, hauria passat tot això?". 
  • El president ha definit la intervenció de Sánchez com "una gran cortina de fum, que ha acabat amb una performance sense cap proposta". "Ha estat una maniobra personalista", ha afegit. 
  • També ha demanat a Sánchez que concreti propostes per aturar l'extrema dreta: "Si avui la ultradreta s'atreveix amb la família de Sánchez és perquè abans ho han fet al País Valencià, a Euskadi i amb l'independentisme català". 
  • "El PSOE mirava cap a una altra banda i ara s'ho ha trobat de cara", ha conclòs. 

Salvador Illa

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat s'ha quedat sol en la defensa de la intervenció de Sánchez.

  • "Aquesta és la millor notícia per a Catalunya. Una decisió valenta per recuperar la dignitat de la política i un compromís per frenar els que intenten soscavar la nostra democràcia", ha escrit a les xarxes socials. 

Jordi Turull

A través d'un comunicat, Junts per Catalunya ha reaccionat al discurs de Sánchez. 

  • Pel secretari general de la formació, Jordi Turull, "és una greu irresponsabilitat utilitzar les emocions sobre el patiment que representa un assetjament mediàtic indigne per fer tacticisme electoral”. 
  • La candidatura Junts + Puigdemont per Catalunya inclou una bateria de preguntes en la nota difosa, entre elles: "La necessitat de reforçar la democràcia només l’ha sentida quan ell, la seva família i el seu partit s’han sentit interpel·lats i els seus votants s’han mobilitzat? No ha tingut cap dubte sobre la qualitat de la democràcia espanyola veient les manifestacions de centenars de milers de catalans cada any, i dels més de dos milions de persones que van anar a votar l’1 d’octubre mentre eren brutalment colpejats per la policia espanyola?". 

Alejandro Fernández

El candidat del PP ha publicat un vídeo a les xarxes socials que ha volgut dedicar a Pedro Sánchez, després de la seva compareixença. 

  • "No et tenim por!", ha advertit.