Política
Pere Aragonès i Lluc Salellas en una imatge d'arxiu
Foto: Pere Aragonès i Lluc Salellas en una imatge d'arxiu | Instagram / @llucsalellasvilar
Sequera

Hotels sense restricció de consum d'aigua a les ciutats catalanes més poblades: tampoc a Girona, de la CUP

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès i Lluc Salellas en una imatge d'arxiu
Foto: Pere Aragonès i Lluc Salellas en una imatge d'arxiu | Instagram / @llucsalellasvilar

El sector turístic pot respirar tranquil. Segons avança RAC1, cap de les deu ciutats més poblades de Catalunya aplicarà als hotels restriccions de consum d'aigua aquest estiu. Això malgrat l'esforç fet per la ciutadania durant els últims mesos. 

Per què és important? Entre aquesta desena de poblacions hi ha les tres amb més places hoteleres: Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Girona que, per por de perjudicar el turisme, no aplicaran al sector les mateixes mesures per combatre la sequera que han hagut de patir els seus propis habitants. El cas de Girona és especialment significatiu si tenim en compte que aquest municipi està liderat per l'alcalde Lluc Salellas, de la CUP, un partit molt intransigent amb el sector hoteler i que fa bandera del canvi climàtic. 

Què en sabem? Si bé és cert que les pluges dels últims dies poden haver atenuat el problema, les mesures per combatre la sequera continuen actives. 

  • En una de les mesures anunciades recentment, el Govern s'espolsa la responsabilitat d'aplicar topalls de consum d'aigua als establiments turístics i la trasllada la decisió als ajuntaments. 
  • Sembla, però, que els consistoris, siguin del color que siguin, no estan disposats a contrariar un sector econòmic amb tant de poder. 
  • Així doncs, cap de les deu ciutats amb més habitants i en situació d'emergència per sequera estan obligades a aplicar la mesura ni tampoc pensen fer-ho de manera voluntària.  

Amb detall. Ciutats com Terrassa, Mataró, Badalona o Sabadell justifiquen la decisió pel poc turisme que reben. 

  • Per la seva banda, les poblacions amb més places hoteleres del país, com Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Girona, volen esquivar per ara aquest enfrontament amb el sector turístic. 
  • Fonts de l'ajuntament gironí consultades per RAC 1, expliquen que els cupaires faran seguiment de la despesa dels hotels, però que, ara per ara, no els limitaran el consum.