Portades
Premsa

La premsa destaca la dimissió de Dalmases (Junts) per la polèmica del Faqs

La notícia de la dimissió del vicepresident de Junts Francesc Dalmases a causa de la seva actitud intimatòria amb la subdirectora del programa FAQS de TV3 es pot llegir a diverses portades dels diaris catalans.

L'Ara ho destaca en gran amb el titular "L'oposició interna força la dimissió de Dalmases". 

  • El diari explica que creix la pressió perquè deixi l'acta de diputat i que la direcció del partit postconvergent ha rebut queixes de dues diputades per una conducta similar a la que va tenir al FAQS.
  • El Periódico també destaca la notícia en un espai més reduït de la seva portada.

La Vanguardia publica que la Generalitat només executa un terç de les inversions pressupostades. La despesa real de gener a setembre és d'un 32% sobre el previst per aquest any, menys encara si es compten els fons europeus. 

El País es fixa en els prejudicis de la crisi climàtica en la salut de la població mundial amb un estudi científic que revela que l'escalfament empitjora malalties i causa la mort.

  • Destaca la dura advertència de l'ONU: "El canvi climàtic ens està matant".

A El Periódico llegim: "Espanya encapçala el risc de mort per temperatura extrema" amb un altre informe científic, segons el qual la mitjana de dies tòrrids augmenta un 57% en l'última dècada a Europa.

  • El diari publica un reportatge on acompanya un grup de noies de nit amb la cita "No renunciarem a sortir de festa" arran del fenomen de les punxades a les discoteques.

El Punt Avui segueix destacant la postura del Consell d'Europa sobre l'independentisme que l'emmarca en la llibertat d'expressió i alerta del risc d'empresonar opositors.

  • L'informe no esmenta Catalunya, però beu de documents que s'hi refereixen. 

El Diari de Tarragona destaca el col·lapse dels jutjats a la província que té 62.000 casos pendents de jutjar. 

  • La situació s'explica per l'augment de litigis laborals i la falta de recursos.