Societat
Pascual Iranzo
Foto: Pascual Iranzo
Pioner

Mor el perruquer Pascual Iranzo, que va contribuir a posar de moda el carrer Tuset

Pascual Iranzo
Foto: Pascual Iranzo

Un documental publicat a Filmin l'any 2018 recull la seva vida i l'ofici de barber

Per què és important?

  • Va ser el primer perruquer espanyol que va participar en un congrés Internacional de Perruqueria Masculina, obtenint el màxim guardó al Festival Internacional de París 1959 (Rose d'Or), que reconeix als millors perruquers del planeta.
  • La perruqueria que va obrir l'any 1960 al carrer Tuset, 1, a Barcelona, va suposar una ruptura en la visió clàssica que fins aleshores hi havia d'aquests establiments, i va contribuir a posar de moda aquest carrer, epicentre de l'època de la gauche divine.

Què sabem? El perruquer i empresari ha mort a 92 anys, segons ha informat aquest dimarts l'empresa Peluquerías Iranzo en una publicació a Instagram.

D'on venim? Nascut el 1930, va assumir la direcció de la perruqueria familiar al barri de Sants de Barcelona a finals dels anys quaranta, després que el seu pare es veiés afectat per una malaltia. En la seva llarga trajectòria professional va desenvolupar línies de cosmètica exclusives per a homes, va publicar els llibres Nueva visión de la peluquería masculina (1962), Un ser que se peina (1974) i Hacia la seducción (1994), a més d'impartir conferències i classes magistrals.

Què ens diuen?

  • "Avui és un dia trist. Lamentem anunciar la defunció del nostre fundador i mestre Pascual Iranzo", diu el missatge publicat al compte d'Instagram de Peluquerías Iranzo.
 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Iranzo, Peluquería 💈 (@peluqueriasiranzo)

Categoria: Societat