Societat
Els tres acusats, davant del tribunal
Foto: Els tres acusats, davant del tribunal | ACN
Agressió nazi

Condemnats tres neonazis per una pallissa a independentistes

Els tres acusats, davant del tribunal
Foto: Els tres acusats, davant del tribunal | ACN

Tres homes d'ideologia neonazi han estat condemnats a pagar 690 euros de multa cadascun per la pallissa que van donar a tres manifestants independentistes al metro de Barcelona el 9 de setembre de 2018.

Per què és important? Les víctimes van patir diferents lesions: un d’ells, una contusió a la panxa, un altre al canell i el tercer a les cervicals.

Què sabem? 

  • Els tres acusats van acudir a una manifestació sota el lema 'Recuperant la dignitat', convocada per l'empresari José Manuel Opazo i on també van participar dirigents del PP i Vox.
  • Un cop la mobilització va acabar, van entrar a la línia 1 del metro i a l'estació del Clot van pujar les tres víctimes. Una d'elles portava una samarreta on es llegia "Euskal herria". 
  • Segons l'escrit de la fiscalia, un dels acusats es va fixar en el jove de la samarreta i el va començar a insultar, dient-li: “Indepe de merda, peguem-nos, terrorista”. Després de proferir-li aquests insults va començar a colpejar-lo.
  • En aquell moment, agents dels Mossos d’Esquadra de paisà van intervenir i van aturar la baralla. Tot i això, segons el relat de la qualificació, dos dels joves van rebre una puntada i el tercer una bufetada.
  • També, segons el relat de fiscalia, durant els fets, els atacants van estar fent la salutació feixista i entonant proclames nazis.

Situació actual: La fiscalia, que demanava un any i nou mesos de presó, ha rebaixat la petició de pena fins als dos mesos i vint-i-cinc dies. Els acusats han acceptat la rebaixa i la condemna se’ls ha substituït per una multa.

Categoria: Societat