Societat
Successos

Setmana negra a Catalunya: cinc assassinats en quatre dies

Catalunya ha registrat cinc assassinats en només quatre dies. 

Per què és important? Aquest nombre d'assassinats en tan pocs dies és una xifra preocupant i inusual. L'any 2021, van morir a Catalunya 51 morts violentes.

  • Deu d'aquestes morts van ser crims de violència masclista.

Situació actual: 

  • Diumenge 18. Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta d'un home a l'Hospitalet de Llobregat.

El succés tenir lloc vora les dues de la tarda a la via pública, al barri de Pubilla Cases. El SEM va atendre a la víctima per lesions, però no van poder fer res per salvar-li la vida. La policia encara busca l'autor o autors de l'homicidi.

  • Dilluns 19. Una dona morta i un ferit en un atracament amb arma de foc en un bingo de Tortosa.

La víctima era treballadora del local i va morir d'un tret al cap. Els fets es van produir passada la mitjanit. Hi ha dues persones detingudes per l'assalt mortal, una dona i un menor. Un tercer implicat hauria fugit a França. 

  • Dilluns 19. Un home mor després de rebre, almenys, dos trets al carrer al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.

L'assassinat es va produir a última hora del vespre al carrer Rosalia de Castro. Hi ha una investigació per identificar l'autor.

  • Dimarts 20. Detenen un home de 36 anys per la mort de la seva parella de 21 anys a Campdevànol.

Els Mossos han iniciat una investigació per esclarir-ne les causes. Si es confirma que es tracta d'una mort per violència masclista, serà la desena d'aquest any.

  • Dimecres 21. Detenen la presumpta autora de la mort d'una dona de 85 anys a Reus.

A la matinada els agents van acudir a un habitatge on hi havia una persona morta. L'avís es va produir perquè la víctima hauria patit una caiguda accidental. Un cop al lloc dels fets, els Mossos van arrestar la persona que convivia amb la víctima en veure-hi indicis de criminalitat. 

Background: Segons dades de l'Idescat, la taxa de mortalitat violenta a Catalunya l'any 2019 se situava al 0,6 (nombre d'homicidis per cada 100.000 habitants). És un creixement d'una dècima respecte a l'any 2018. 

Categoria: Societat